Рома – Астра Гюргиу, среща от Група Е на Лига Европа, стадион „Олимпико“, 22:05 часа българско време.

Групата на Рома

Вратари: Шчесни, Алисон, Крисанто

Защитници: Манолас, Фацио, Сек, Переш, Жезус, Флоренци

Полузащитници: Жерсон, Строотман, Паредес, Наинголан, Итурбе

Нападатели: Пероти, Салах, Ел Шаарави, Тоти, Джеко

Прогнозата на Gol.bg:

Рома ще търси на всяка цена да се върне на победния път след неприятната загуба с 1:3 от Торино в последния кръг на Серия А. Още повече, че в неделя е дербито с Интер, в което Лучано Спалети иска тимът му да влезе с повече самочувствие.

Румънците обаче са много корав отбор. Видя се в мачовете с Уест Хем в плейофите преди груповата фаза, когато Астра отстрани англичаните. Това ще бъде първи мач между Рома и Астра, а румънците ще играят за първи път и срещу италиански отбор в историята си.

Рома пък спечели три от шестте си двубоя срещу румънски отбори. В Рим още помнят победата на Клуж в Шампионската лига насред „Олимпико“. „Мисля, че те ще искат да ни победят, но всичко си зависи от нас. Според мен обаче Рома е по-добрият отбор и трябва да го покажем“, каза Лучано Спалети преди мача.

Очаква се треньорът на Рома да даде диригентската палка на Жерсон, който ще трябва да движи играта на „вълците“. Столичани не започнаха добре и кампанията си в Лига Европа, след като завършиха 1:1 в първата си среща с Виктория Пилзен. Астра пък загуби от Рапид Виена. Така и за двата отбора срещата тази вечер на „Олимпико“ ще бъде много важна.

Резултат: 3:1