Треньорът на Рома Лучано Спалети говори пред официалния сайт на клуба преди дербито с Наполи този уикенд. Специалистът заяви, че е доволен от представянето на Един Джеко от началото на сезона. 

“Той е страхотен играч и се представя на ниво и за Рома, и за националния си отбор. Щастлив съм, че вкара два гола за Босна и Херцеговина и ще се завърне при нас изпълнен с ентусиазъм”, каза Спалети. 

- Как е Раджа Наинголан? 

Състоянието му се подобрява. Тренира добре и подобрява формата си. Очаквам от него още повече, защото знам на какво е способен. Искам от него да е на 100% постоянно. 

- Какво е мнението ви за мача с Наполи, Аркадиуш Милик се контузи и няма да играе? 

Преди всичко искам да пожелая на него и на Рикардо Монтоливо много късмет. Те са страхотни играчи и са богатство за Серия А. Милик е фантастичен играч и го поздравявам за представянето му за Наполи досега. Той успя да направи така, че феновете да забравят за Езикел Лавеци, Единсон Кавани и Гонсало Игуаин. Но Наполи разполага и с Маноло Габиадини, който винаги се представя добре. Отсъствието на Милик няма да ни даде предимство. 

- Маурицио Сари заяви, че този мач ще бъде битка за второто място. Вие съгласен ли сте? 

Мисля, че Ювентус натрупа преднина, без да е в най-добрата си форма. Ние трябва да натиснем газта, защото вече загубихме лесни точки. В този мач и двата отбора ще видим къде се намираме. Този сезон изиграхме няколко страхотни мача, но трябва да се подобряваме още, за да настигнем Ювентус. Искаме да се състезаваме с тях.