Аустрия Виена – Рома, мач от Група Е на Лига Европа, стадион „Ърнст Хапел“, 20:00 часа българско време.

Групата на Рома

Вратари: Алисон, Крисанто, Шчесни,

Защитници: Маркидза, Де Санктис, Фацио, Переш, Жезус, Рюдигер

Полузащитници: Жерсон, Де Роси, Строотман, Паредес, Наингола

Нападатели: Салах, Пероти, Ел Шаарави, Джеко, Итурбе

Прогнозата на Gol.bg:

 Рома гостува на Аустрия Виена в мач, който може да реши първото място в Група Е на Лига Европа. Двата отбора имат по 5 точки, но австрийците са лидери заради по-добрата си голова разлика. Треньорът на „вълците“ Лучано Спалети“ обаче ще има сериозни проблеми с формирането на състава си, особено в защита.

Заради контузии срещата пропускат Франческо Тоти, Костас Манолас, Алесандро Флоренци, Томас Вермаелен, Марио Руй и Емерсон Палмиери. Така се очаква като централни защитници да играят Федерико Фацио и Даниеле Де Роси

„Имахме много мачове, в които ни отсъстваха играчи заради контузии, но такова нещо не помня. Все пак гледам тези, които са възстановени. Трябва да победим и ще играем за победата. Научихме много от предишния ни мач с Аустрия и ви уверявам, че това няма да се повтори. Израснахме, което се видя в последните ни мачове. Все още не мога да си обясня как не победихме Емполи (0:0). Все пак показахме, че се намираме в добра форма“, каза Спалети.

В първия мач между двата отбора Рома водеше с 3:1, но австрийците успяха да вкарат още два гола за равенството 3:3. Аустрия има само 1 победа и 5 равенства в 11-те си мача срещу италиански отбори. Рома пък е в серия от три поредни мача без загуба от австрийски отбор – 2 победи и равенство.

Резултат: 0:2