Лучано Спалети беше изключително доволен от победата на Рома с 4:0 като гост над Виляреал в мач от 1/16-финалите на Лига Европа. Емерсон Палмиери даде аванс на „вълците“, а Един Джеко довърши „жълтата подводница“ с хеттрик.

„Един се представи наистина много добре. Убийствен е в противниковото наказателно поле. Надявам се този резултат да е достатъчен за следващата фаза, но няма да отпишем и реванша. Не спряхме да атакуваме дори когато водехме с 2:0. Искахме трети и четвърти гол“, заяви Спалети.

„Джеко е много чувствителен и искаше да се отплати за слабите си игри през миналия сезон. Беше разочарован, тъй като нещата не вървяха добре за него. Днес той показа зрялост и страхотни качества.

Най-доволен съм от нашата игра и от стила ни. Имаме много талантливи играчи, които могат да направят разликата. За нас няма значение срещу кого ще играем. Правим стъпка по стъпка. Трябва обаче да бъдем внимателни, прецизни с пасовете и да спестяваме повече енергия, когато преследваме топката.

Вече мислим за следващия ни мач, който е след два дни. Момчетата няма да успеят да се възстановят напълно, така че ще има промени“, каза още Спалети. В неделя Рома посреща Торино.