Лацио не допусна обрат и се класира за финала на турнира за Купата на Италия, въпреки че загуби с 2:3 срещу Рома. Успехът с 2:0 в първия мач бе поставил Орлите на отлична позиция и те не изпуснаха шанса си. 

Хората на Симоне Индзаги на два пъти повеждаха, което им носеше спокойствие и въпреки че Вълците доминираха и в края успяха да стигнат до успеха, направиха сериозни пропуски, които оказаха своето влияние. 

Още в 3-ата минута Рома пропусна брилянтна възможност. Емерсон даде отличен пас пред вратата, където Джеко излезе на чиста позиция и засече от въздуха, но ударът му с десния крак премина покрай целта за ужас на феновете на Вълците. 

Лацио веднага отговори, но и опитът на Чиро Имобиле не попадна в целта. Домакините все пак очаквано бяха по-активни, но не бяха прецизни в завършващата фаза. 

Темпото обаче бе много високо и това правеше сблъсъка много атрактивен. Все пак Вълците бяха по-опасни и в 20-ата минута Джеко намери добре Ел Шаарауи, чийто удар обаче бе избит от Томас Стракоша. 

Малко след това босненецът пак се оказа на опасна позиция, но вратарят на Орлите съумя да затисне топката. В 30-ата минута се стигна до напрежение между играчите, след инцидент между Бастос и Джеко, при който футболистът на Лацио определено преигра, а съдията успокои страстите с жълти картони. 

В 34-ата минута Наинголан успя да овладее на границата на наказателното поле и веднага стреля от въздуха, но топката бе блокирана, а последвалият корнер не донесе нищо. 

Малко след това Лацио нанесе решаващ удар. Имобиле успя да свали топката на гърди, след което стреля, Алисън спаси, но Милинкович-Савич бе на точното място, за да направи добавка и да даде аванс на Орлите. 

При това положение на Рома трябваха 4 гола за обрат, но първият от тях бе постигнат още преди паузата. В 43-ата минута Рюдигер центрира отдясно, отбраната на Лацио не успя да избие по най-добрия начин и Ел Шаарауи реагира отлично, за да отбележи за 1:1. 

Десетина минути след почивката обаче стана ясно, че чудо няма да се случи. Малко след като Имобиле пропусна от чиста позиция, той се измъкна сам срещу вратаря след пас на Милинкович-Савич и хладнокръвно реализира. 

Вълците успяха да изравнят сравнително бързо, след като в 66-ата минута Ел Шаарауи стреля в гредата, а Мохамед Салах притича и добави. В оставащото време тимът на Лучано Спалети доминираше и успя да стигне до победата. 

В 90-ата минута вратарят на Лацио Стракоша не успя да се справи с далечен удар, топката отскочи от ръцете му и Салах я овладя, за да преодолее стража и да реализира, но голът дойде твърде късно и крайният победите така или иначе бе ясен.