Даниеле Де Роси заяви, че е подписал нов договор с Рома, тъй като феновете на тима нямало да могат да преживеят да изпуснат  и него след Франческо Тоти.

„За повечето от феновете на Рома ще бъде срамота да изгубят и мен, и Франческо. Те не го заслужават. Уважавам професията си, изпълнявам я със страст и мисля, че съм наследник на Франческо. Все пак ролята ми ще бъде променена с малко. Няма да имам нови специфични задачи.

Неговото отсъствие ще е тежко за всички, видяхте сълзите след последния ни мач. Надявам се те да ни помогнат в бъдеще. Опитах се да не плача, но беше много емоционално. Жена ми също имаше сълзи в очите си. Много беше трудно за всеки, който обича футбола.

Рома е нашето семейство и ще ми бъде по-трудно, защото съм свикнал да работя с 4-5 човека, а Франческо бе един от тя. Утре ще дойда на тренировка и него няма да го има, което със сигурност ще е голяма загуба. Не исках да говоря за новия си договор в неделя, защото това беше денят на Тоти, но тогава вече бяхме постигнали споразумение“, каза Де Роси.