Световният шампион по снукър за 2010 година Нийл Робъртсън постигна впечатляваща победа над настоящия световен вицешампион и носител на трофея от UK Championship Джъд Тръмп с 6-3 фрейма и по този начин стана първият финалист на тазгодишния Мастърс.

Двамата се изправиха в зала "Александра Палас", намираща се на 10 километра северно от центъра на Лондон, а австралиецът постигна успех над своя опонент с 6-3 фрейма.

По този начин той успя да се класира за финалния сблъсък на турнира, където ще срещне победителя от двойката Шон Мърфи - Джон Хигинс.

Интересното е, че Нийл Робъртсън е изиграл общо 8 финала в кариерата си. В тях той няма нито една загуба.

Последните двама играчи по-късно тази вечер и ще определят вторият финалист в престижната надпревара.

Като цяло двубоят започна по перфектен начин за австралиеца, който успя да поведе на своя опонент след 65-11 в своя полза, в първия фрейм.

Последва и втори фрейм за Робъртсън след сенчъри брейк от 100 точки, благодарение на който той увеличи преднината си в мача на 2-0.

Тръмп обаче намали резултата с брейк от 76 точки, след което обаче австралийският му опонент взе още фрейм с брейк от 89 точки и поведе с 3-1.

Нийл увеличи преднината си на 4-1 фрейма след 61-52 в своя полза в петия фрейм и по този начин буквално уби интригата в мача.

Последва нова "бомба" от страна на Робъртсън, който поведе с 5-1 след 63-1 в своя полза, в следващия фрейм.

Силите на Тръмп стигнаха до два фрейма с брейкове от 73 и 95 точки. В последния и решителен фрейм Робъртсън оформи крайното 6-3 в своя полза след брейк от 69 точки.

Не може да не се отбележи, че това е първият финал на Мастърса за Робъртсън и той е първият австралиец, който участва във финал на престижния турнир.

Определено той демонстрира, че се намира в доста добра форма, в последно време. С оглед на играта си, Нийл има всички шансове да триумфира и на финала.

За статистиката е хубаво да се отбележи, че тази победа на Робъртсън над Тръмп е втора за последните 4 месеца.

В последните шест мача между двамата статистиката е 4-2 в полза на англичанина.

Тепърва предстои да видим срещу кой ще се изправи австралиеца във финалния сблъсък и дали ще може да го спечели.