Шон Мърфи постигна страхотен обрат от 1-4 до 6-4 фрейма срещу Марко Фу в четвъртфинален сблъсък на престижния снукър-турнир Мастърс.

Майсторът от Хонг Конг започна двубоя с хубав халф-сенчъри брейк от 76 точки, благодарение на който излезе напред в резултата.

В следващите две партии липсваха високите точкови серии, за сметка на тактическото надлъгване. И в двата случая Фу показа по-здрави нерви и се изстреля напред с цели три фрейма аванс.

Опрян до стената, световният шампион за 2005 година взе задължителната за него четвърта партия и минимизира щетите.

След кратката 15-минутна почивка обаче азиатецът конструира чудесен халф-сенчъри брейк от 71 точки и поведе с 4-1 части.

Англичанинът не се разколеба от сериозното изоставане и наниза солидни халф-сенчъри брейкове от 86 и 81 пункта в следващите два фрейма, в който неговият противник не вкара нито една топка.

В осмата партия Фу стигна до крехък аванс, но сдаде инициативата и Мърфи избухна със сенчъри брейк от 117 точки, с който изравни на 4-4 части.

Във възловата девета партия Марко поведе с трийсетина точки, но при разчистването на цветните преднината му бе сведена до точно десет точки. Той взе осем пункта, поставяйки съперника си в снукър и после получи възможност да вкара жълтата топка за нейния джоб.

Вместо да потърси вкарване, състезателят от Хонг Конг реши да избере сейфти и бе наказан от англичанина, който осъществи пълно разчистване и поведе с 5-4 части.

В следващия фрейм Марко Фу отново дръпна напред с трийсетина точки, но не успя да довърши противника си. Британецът отговори с халф-сенчъри брейк от 64 точки, а после направи пълно разчистване и спечели мача с 6-4.

За място на финала Мърфи ще спори с победителя от срещата Марк Селби - Джон Хигинс, които играят тази вечер от 21.00 часа българско време.