Световният шампион по снукър Рони О'Съливан призна, че донякъде се е притеснил, когато е повел с голяма преднина срещу Марк Селби в снощния финал на Мастърс. Ракетата се оттегли с аванс от 7-1 след първата сесия, а вечерта подпечата спечелването на пети трофей в турнира след успех с 10-4.

"Имал съм толкова много епични сблъсъци с Марк през последните години и затова съм щастлив, че спечелих. Чувството е страхотно. Очаквах да спечеля с 10-9, 10-8, защото Марк е голям боец", сподели Ракетата.

"Селби играе доста по-добре, когато е назад в резултата и затова в един момент започнах да се притеснявам, когато разликата стана голяма. Казах си - какво става тук, аз водя с толкова много, може и да загубя. Срещу него мачът никога не е свършил, ако не си вкарал последната топка."

"Пропуснах по ужасен начин кафявата топка, когато можех да поведа с 9-1 и си помислих, че той може да доведе нещата до 4-8. Бях доволен, че спечелих фрейм №12 и дръпнах напред с 9-3. Казах си, че просто трябва да продължа да се боря."

"Да имам пет световни титли, пет Мастърса и четири трофея на UK Championship... никога не съм си мечтал, че ще постигна толкова много, когато станах професионалист."

"Да спечеля осем световни титли и да изпреваря Стивън Хендри, който има седем.. Това е много трудна задача, но една от целите ми е да спечеля световна титла и след като стана на 40 години. Казах го още когато започнах да работя с д-р Питърс."

"Станах най-възрастния световен шампион за последните 40 години, когато триумфирах на световното миналата година. В снукъра ще бъде страхотна ако 40-годишен стане световен шампион", добави Рони, който навърши 38 години през декември.

"Помня как Том Уотсън за малко да спечели Откритото първенство по голф на 59 години, така че това е моята цел. Ако мога да продължа да играя на високо ниво, това ще е страхотно. Марк има преднина от осем години. Повечето играчи в тура са между 26 и 30 години. Доволен съм, че се състезавам, защото съм част от старата бригада."

"Начинът, по който играя през последните две години е представянето, което исках през последните 18 години. Винаги съм искал да намеря постоянството в играта си. Сега моята точност при вкарване е доста по-добра и това ми позволява да бъда много по-агресивен", завърши своя коментар О'Съливан, цитиран в официалния сайт на световната билярд и снукър асоциация.