Китаецът Динг Джънхуей победи Райън Дей с 6-5 фрейма и се класира за финала на снукър-турнира Джърман Мастърс, който се провежда в Берлин.

Динг откри резултата със солиден халф-сенчъри брейк от 97 точки, но уелсецът отвърна с добра серия от 64 пункта.

Третият фрейм продължи 40 минути и след продължително надлъгване Динг разчисти масата. След това обаче Дей спечели "играта на дребно" в четвъртата част и отново изравни.

Две малки серии на азиатеца го изведоха отново напред в резултата след кратката почивка. Той поведе с 39 пункта в шестия фрейм, но Дей отвърна с халф-сенчъри брейк от 77 и изравни за трети път в срещата: 3-3!

Райън дръпна с 58-28 точки в седмата партия, когато изпусна сравнително лесна червена топка. Джънхуей го наказа с брейк от 40 точки, а в следващата партия изригна със стотачка от 121 точки, за да поведе с 5-3.

Уелсецът показа характер и на свой ред също наниза сенчъри брейк, от 109 точки. Последва халф-сенчъри брейк от 58 точки на Дей и така той изравни за 5-5 части.

В решителната последна партия британецът поведе със 17 точки, но излезе от позиция. Китаецът конструира серия от 79 точки и спечели мача с 6-5 фрейма.

26-годишният Динг търси своята четвърта ранкинг-титла този сезон. Нещо, което е правил за последно седемкратният световен шампион Стивън Хендри преди 23 години. Съперник на Динг ще бъде победителят от мача между Джъд Тръмп и Род Лоуър.