Шон Мърфи спечели турнира в Хайку, след като победи на финала Марк Селби с 10:6 фрейма. Успехът на Мърфи донякъде е изненадващ, тъй като преди мача неговият опонент бе сочен като фаворит за крайния успех. Това е първи трофей на новия шампион от надпреварата, от 2011 година.

Сблъсъкът започна с четири поредни фрейма за Мърфи. Той спечели фрейма на откриването след халф-сенчъри брейк от 64 точки, а след това с халф-сенчъри брейк от 80 точки и обрат взе и втория фрейм, за да поведе с 2:0.

В оспорван трети фрейм Шон отново надделя, като го направи след малки серии, а инерцията му се запази и след халф-сенчъри брейк от 52 точки взе и четвъртия. Селби се окопити и намали изоставането си на 2:4 фрейма след малки серии и 83-5 в петия фрейм и халф-сенчъри брейк от 91 точки в шестия.

Mърфи обаче изригна с халф-сенчъри брейк от 98 точки и напредна в резултата с 5:2, а след това увеличи аванса си на 7:2 след два поредни сенчъри брейка - от 105 точки и 112 точки. Последва обаче силен период за Селби, който взе три поредни фрейма и намали на 5:7. Марк достигна до халф-сенчъри брейк от 78 точки, малки серии и 62-53 и малки серии и 78-18 в своите три фрейма.

Шон от своя страна се доближи на два фрейма до успеха след халф-сенчъри брейк от 60 точки и така поведе с 8:5 във фреймовете. Селби намали след малки серии разликата на два фрейма, но с халф-сенчъри брейк от 78 точки и 77-54 точки след малки серии Мърфи спечели следващите два фрейма и така взе мача.