Гордостта на България в тениса – Григор Димитров, навърши Христова възраст днес – той чукна 33 лазарника.  Известният тенис журналист и анализатор Крейг Шапиро направи интервю с Гришо в своя подкаст по повод празника на най-добрия ни тенисист.

– Кой е по-популярен между теб и Стоичков в България?

– Не мога да кажа какво е положението в момента, защото не прекарвам много време вкъщи. Той е изключително голямо име и популярна фигура в България, но да кажем, че имам шансове.

– Ходиш ли с охрана, когато си в България?

– Не, не харесвам подобни неща. Аз съм българин и искам хората да ме виждат като един от тях. Просто се е случило да бъда по-добър в дадена област.

– Българското сирене ли е най-хубавото или гръцкото?

– Българското сирене е невероятно и го предпочитам.

– Любимият ти турнир?

– „Уимбълдън“.

– Любимият ти корт?

– Централният корт на „Уимбълдън“. Обичам големите кортове. „Род Лейвър“ също е сред най-специалните за мен арени.

– Любимият ти тенисист?

– Роджър Федерер. Сега обичам да гледам Алкарас.

– Най-щурото нещо, което си правил със спечелени пари от награден фонд?

– Това е страхотен въпрос. Вероятно това, че си купих много хубав часовник след титлата ми на юношеския „Уимбълдън“, когато бях само на 17 години. Получих бонус от мениджърската агенция и го използвах по този начин.

– Най-добрият съвет, който си получавал в тениса?

– Тенисът не е спринт, а маратон.

– Малък екип или голям антураж?

– Малък екип. Обичам да държа нещата простички. В момента пътувам постоянно само с двама души. Нямам проблем да имам много хора в щаба си, ако става въпрос за приятели или семейство, но предпочитам да пътувам само с тенис треньор, фитнес треньор, физиотерапевт и евентуално баща ми.