Първенецът на планетата Рони О’Съливан не успя да стопи пасива си и изостава със 7-9 фрейма срещу Джо Пери в техния двубой от втори кръг на световното първенство по снукър.

Втората сесия започна със солиден халф-сенчъри брейк от 93 точки на Ракетата, който намали своя пасива на 4-5 части.

След това обаче петкратният световен първенец предостави възможност на Пери да атакува за горния ляв джоб и последният се възползва, конструирайки халф-сенчъри брейк от 68 точки, завършил с грешка при стрелба за горния ляв джоб.

О’Съливан записа няколко точки, но не се пласира добре за цветна топка и пропусна синята. Джо моментално прие подаръка и малко след това поведе с 6-4 фрейма.

След само 22 точки в своя полза Рони пропусна трудна червена за горния ляв джоб в следващата партия и отново позволи на съперника си да поеме контрол върху масата след поставяне на плътен снукър зад кафявата топка.

При преднина от трийсетина пункта Джентълмена нямаше продължение и избра сейфти. Той все пак спечели тактическото надлъгване и вкара лесна червена за ъгловия джоб, след което разчисти масата, за да поведе със 7-4. Ракетата записа малка серия, гарнирана с халф-сенчъри брейк от 66 точки и отново се доближи на две партии от своя противник.

След почивката Рони поведе с 43 точки, когато се затвори за игра по червена топка и избра сейфти. Пери го наказа с халф-сенчъри брейк от 63 точки, но след това загуби сейфти-битката. Световният шампион разчисти цветните топки и намали на 6-7.

Дълга червена топка на Пери за горния десен джоб му позволи да наниже серия от 88 точки, благодарение на която той възстанови аванса си от две партии.

В следващия фрейм Джентълмена изигра приличен сейфти, но имаше късмет бялата да закачи жълтата топка, заставайки зад кафява. Озовал се в снукър, Рони излезе от него, но остави позиция на съперника си, който не отказа възможността, записвайки серия от 73 гочки.  

За отбелязване е, че късметът отново покри Пери, след чийто изтеглящ удар при вкарване на червена топка челюстите на средния джоб спряха влизането на черната, което щеше да донесе седем точки и позиция за Ракетата.

В последната партия за втората сесия световният шампион набързо оплете конците с груба грешка по розова за средния ляв джоб и предаде реда си. Пери пропусна дълга червена за горния ляв джоб, но отново бе целунат от Съдбата – розовата го покри и Ракетата нямаше как да реализира лесната червена.

Пери реализира последната червена топка на масата, но след това игра страхливо и вместо да търси вкарване на розовата, той опита да постави неуспешен снукър по жълтата топка с леко побутване. В крайна сметка нервите на Джо не издържаха, той остави жълтата топка за горния ляв джоб и Ракетаа разчисти до розова топка включително.

Последната сесия на двубоя започва утре, от 12.00 часа българско време. Всички мачове от втори кръг са във формат 13 от 25 фрейма.