Рони О'Съливан се срина и загуби сензационно с 9-13 фрейма от Стюърт Бингъм в четвъртфинален двубой от световното първенство по снукър, което се провежда в шефийлдския театър "Крусибъл".

Още по темата

 

Третата сесия започна с добър откриващ удар на Бингъм, но той пропусна червена топка за горния ляв джоб малко след това. О'Съливан наниза халф-сенчъри брейк от 65 точки, но сбърка 13-ата червена топка, като преди това беше отказан за добре пласиране след грандиозен кик.

След кратко надлъгване Рони постави своя опонент в снукър и въпреки класното измъкване, червената беше заложена за ъгловия джоб, макар и от неособено удобна позиция заради близостта на розовата топка до бияча. Все пак по-успешният от двамата англичани я реализира и поведе с 9-8 части.

Слаб сейфти удар на О'Съливан остави лесна позиция за неговия опонент и Стюърт го наказа с халф-сенчъри брейк от 74, за да изравни резултата, отличавайки се изключително чисти удари.

Петкратният световен първенец изпитваше видими трудности със стрелбата си от дистанция, пропускайки нова дълга топка. Бингъм реализира червена за "жълтия" джоб по изкусен начин и започна нова серия. Той комбинира 11 червени с 11 червени топки, но пропусна червена за горния ляв джоб.

Бингъм записа 51 точки в следващата партия и правилно игра сейфти, тъй като нямаше добро продължение. Рони оказа кратка съпротива, но пропусна розова за "жълтия" джоб и беше довършен. Така Бингъм изненадващо поведе с 11-9 и се доближи само на два фрейма от успеха.

Последната мини-сесия от мача започна като предишната - Бингъм се настани удобно край зеленото сукно и сътвори великолепен халф-сенчъри брейк от точки и се доближи само на една партия от третата си победа срещу Рони в мачовете между тях.

Ракетата започна с 16 точки в следващата партия, правейки две комбинации от червена и черна топка, но набързо сдаде инициативата след груб пропуск. Бингъм реализира с лекота своя мачбол. За него това е първи полуфинал на световно първенство, а там го чака Джъд Тръмп.