Петкратният световен шампион по снукър Рони О'Съливан отново напомни за себе и ще има неприятности със Световната федерация по снукър.

Този път 40-годишният англичанин не се яви на задължителната пресконференция след края на мачовете. Както вече ви информирахме, по-рано днес Ракетата отстрани своя сънародник Дейвид Гилбърд с 10-7 фрейма, а след този двубой О'Съливан не се е явил пред медиите и ще отнесе парична глоба.

Не са известни причините за действията на Рони. През последните дни той стриктно е изпълнявал ангажиментите си, но днес на мача си личеше известна нервност в поведението му край масата.

Присъствал в залата източник разкрива, че са се чували яростни звуци, както и "удряне, чупене и псуване" от съблекалнята на Ракетата. Рони е изливал яда си пред своя приятел - художника Деймиън Хърст, както и пред мениджъра Джейсън Франсис. Според информацията спортният психиатър д-р Стив Питърс, който работи от години с О'Съливан, също е присъствал в шефийлдския театър "Крусибъл".

От "World snooker" излязоха с позиция по случая, която гласи: "Всички състезатели имат задължения към спорта и по-конкретно към феновете. Това влючва ангажименти към медиите на различните турнири. Ако някой играч наруши тези разпоредби, се задейства дисциплинарна процедура."