Бари Хоукинс сътвори една от големите сензации на тазгодишния Мастърс, елиминирайки световния шампион и №1 в ранглистата Марк Селби с 6-3.

Ястреба показа много солиден снукър и имаше преимущество в срещата от самото начало до края. Той поведе след размяна на класни сейфти удари в първата партия, но Марк отвърна с халф-сенчъри брейк от 76.

Левичарят се оттегли на почивка с аванс от 3-1, конструирайки серии от 63 и 60 точки. Той беше на прав път и в следващата част, но след брейк от 62 видя как Веселя от Лестър измъква партията след серия от 71 и вкарване на решителната черна топка.

Хоукинс не се смути и след приличен брейк от 47 точки си върна преднината от две партии. Селби направи много класно разчистване и наниза стотачка от 101 точки, но това беше всичко за него до края.

Бари пречупи противника си в осмата партия, в която не му позволи да вкара топка и в следващия фрейм довърши започнатото, макар да изпусна последната червена топка. Марк имаше нужда от последните четири цвята на масата, но заложи кафявата за горния десен джоб и беше елиминиран.

На полуфиналите Бари Хоукинс ще играе с Динг Джънхуей или Джо Пери, които излизат един срещу друг тази вечер.