Най-великият голфър за всички времена Тайгър Уудс се разкая за просташката си проява по време на турнира Дубай Дезърт Класик, когато се изплю на игрището след пропуск по 12-та дупка.

Директорът на европейския тур Майк Стюърт окачестви проявата на Уудс като непристойна и нарушаваща нормите на поведение в тази традиционна джентълменска игра.

"От европейския тур са прави- действието ми беше необмислено. Знам най-добре, че не трябваше да го правя. Тогава не мислех и сега съжалявам", сподели Уудс в Туитър.

От федерацията не казват какво ще е наказанието на играча, но най-вероятно става дума за глоба между 400 и 16 000 щатски долара.

Носителят на 14 мейджър титли в момента е номер 3 в света. В Дубай той завърши едва 20-ти. Уудс продължава серията си без победи и вече на 17-ти пореден турнир остава с празни ръце- нещо, което му се случва за пръв път от 1996 година, когато стана професионалист.

Само преди година Уудс заяви, че ще се държи уважително и достойно. Скандалите около развода с бившата му жена явно са повлияли на поведението му.

Камерите заснеха тъмнокожия голфър докато плюе на игрището, след което коментатора за Скай Спортс Юън Мъри заяви, че това е "най-грозното нещо, което е виждал на игрище за голф".