Марк Селби срещу Динг Джънхуей и Шон Мърфи срещу Джъд Тръмп са полуфиналите на тазгодишния шампионат по снукър Чайна Оупън.

Веселяка от Лестър изпъкна сред всички останали полуфиналисти, приковавайки вниманието на феновете с три превъзходни сенчъри-брейка от 129, 130 и 139 точки, давайки сериозна заявка за трофея.

Селби надигра Али Картър с 5-1, въпреки, че Капитана играеше солиден снукър от началото на турнира.

Селби дръпна с 3-0, Картър намали на 1-3, но силите му не стигнаха за обрат в срещата.

Съперник на Селби ще бъде Динг Джънхуей, който елиминира Стивън Лий с 5-2 фрейма. Китайският дракон си направи чудесен подарък за своя 24-ти рожден ден.

Китаецът откри с 98 точки, Лий изравни, но малки серии дадоха нов аванс на Динг, който изстреля сенчъри брейк от 134 точки за аванс от 3-1, а после доигра разумно срещата и спечели.

В другите полуфинали трикратният световен шампион Джон Хигинс не приличаше на себе си и бе отвян с 5-2 фрейма от "българската връзка" в снукъра Шон Мърфи, който прави изключително силен сезон и дава заявка за втора световна титла.

Най-голямата изненада в четвъртфиналите дойде в двубоя на най-добрия играч в поставянето на снукъри, майсторът на защитната игра Питър Ебдън. Бившият световен шампион излезе като фаворит срещу младия и атрактивен Джъд Тръмп.

Въпреки ролята си на фаворит в двубоя, Ебдън буквално бе пометен с 5-1 фрейма и вече може да се концентрира изцяло върху подготовката си за световното първенство в Шефийлд, което започва на 16-ти април.

Ето и полуфиналните срещи, които ще се играят утре:

Динг Джънхуей - Марк Селби

Джъд Тръмп - Шон Мърфи