Владимир Кличко нокаутира Кубрат Пулев в петия рунд и успя да защити световна си титла по бокс за професионалисти в тежка категория на Международната боксова федерация (ИБФ).

Украинецът е носител и на поясите на Световната боксова организация (СБО), Световната боксова асоциация (СБА) и Международната боксова организация (МБО).

Срещата се игра в зала "02 Арена" в Хамбург пред повече от 15 000 зрители, които в по-голямата си част не спряха да подкрепят Кобрата. 

Пулев ще получи 1,4 милиона евро за мача, а Кличко ще грабне 5,7 милиона. 100 милиона души от цял свят гледаха мача, а 150 телевизии излъчваха директно сблъсъка на ринга.

Така Владимир Кличко записа своята 63 победа от 66 мача, като 53 са с нокаут. Кобрата от своя страна регистрира първата си загуба на професионалния ринг от 21 срещи.


Първата част започна лудо и още след 30 секунди Кобрата вкара мощно ляво кроше на Кличко. Този удар сериозно разтърси Владимир, който обаче се разяри и отговори с бързи два нокдауна. Кубрат бе изпратен лошо на пода, но успя да се съвземе и да дочака края на този рунд.

Втората част започна по-позиционно, като на няколко пъти съдията трябваше да се намесва и да подкани двамата за по-чиста игра. Едва към края на този рунд Кличко леко се раздвижи и успя да вкара един ляв прав, но не се стигна до нещо сериозно.

Третата част започна с ляв прав за Кличко, но Кобрата му отговори с ляв в тялото на украинеца. В този рунд преобладаваше тактическата дисциплина, но 30 секунди преди края Кобрата обаче отново бе повален на пода, след ляво кроше на Кличко.

Четвъртата част започна със здрав десен прав в главата на Кличко, но Владимир не помръдна. Кобрата продължи и с ляво кроше. Определено този рунд бе за Кубрат, но така и не успяваше да повали Кличко на пода.

Българинът започна лудо петия рунд и вкара серия от удари в главата на Кличко, но всичко приключи с мощен ляв прав на Владимир, който прати в нокаут Пулев и всичко свърши.

Това е Кубрат Пулев:

Той се качва на ринга за първи път през 1994 г. Първите му уроци в бокса са от баща му Венко, който също е бил боксьор.

Още на 17-годишна възраст той е повикан в националния отбор, а през 2005 г. печели първия си медал – бронзов, от световното първенство в Китай.

През следващата година печели бронзов медал от европейското първенство в София, а през 2008 г. става европейски шампион в Ливърпул.

Дебютът му в професионалния бокс е през 2009 г. Оттогава Кубрат има 20 мача, от които 20 победи и 11 нокаута.

На 22 октомври 2011 г. Пулев побеждава по точки Травис Уолкър и става носител на Интернационалната титла на IBF в тежка категория. Кобрата, както е известен той у нас заради бързината си, след всеки мач носи в ръцете си българското знаме.