Най-добрият наш тенисист в момента Григор Димитров спечели трета поредна титла от турнирите от сериите “Чалънджър”, след като преди броени минути триумфира на турнира в Банкок с общ награден фонд 35 000 долара.

Във финалния сблъсък младият хасковлия прегази руснака Александър Кудрявцев с 2:0 сета, в отделните части 6/4, 6/1и така си осигури 80 точки за световната ранглиста и 5 000 долара от наградния фонд.

В началните минути на двубоя обаче предимството бе на страната на руснака, който стигна до ранен пробив и в последствие поведе с 4/3, но последва блестяща серия от три поредни гейма за българина, с която сложи точка на спора в първата част.

Това сякаш пречупи съпротивителните сили на Кудрявцев и във втория сет имаше само един тенисист на корта и това бе именно Димитров, който с лекота се разправи със своя съперник и след безапелационното 6/1 записа 15-та си поредна победа.

Успехите на Григор през последните две седмици в Далечния изток почти сигурно му гарантират място около топ 130 на световната ранглиста, което е и върхово за младия ни талант в неговата кариера.

Димитров ще се отдаде известно време на заслужена почивка, след като отказа участието си на силния тенис турнир от календара на АТР в Банкок започващ следващата седмица, за който организаторите му бяха предложили “Уайлд кард”