Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова най-накрая записа победа в официален мач, след като днес започна по най-добрия начин участието си на супер турнира в Дубай с общ награден фонд 2 050 000 долара.

След петте си поредни загуби през последните няколко седмици, днес в среща от първия кръг на надпреварата, българката отстрани с 2:0 сета рускинята Екатерина Макарова, в отделните части 7/5, 6/3.

Двубоят започна отлично за Пиронкова, която спечели сравнително лесно своето подаване, но след това последва серия от шест последователно разменени пробива, за да се стигне до осмия гейм, в който рускинята най-накрая спечели собствения си сервис гейм и изравни за 4/4.

Стигна се до ново изравняване на резултата за 5/5, но след това с два поредно спечелени гейма пловдивчанката измъкна драматично първата част.

Началото на втория сет бе напълно аналогично на предходния - ранен пробив за Пиронкова, който бе върнат моментално, но след това нашата състезателка успя да си осигури комфортен аванс от 4/1, който в крайна сметка се оказа достатъчен за спечелването и на победата.

Така в следващата фаза от турнира Цвети Пиронкова ще се изправи срещу друга представителка на Сборная – поставената под номер 16 в основната схема Светлана Кузнецова, преодоляла вчера испанката Нурия Вивес с 2:0 сета.

Статистиката от двубоя:

Пиронкова

 

Макарова

60

1-ве сервис %

76

3

Асове

0

2

Двойни грешки

1

 6/12

Възможности за пробив

 4/4

 74/139

Общо спечелени точки

 65/139

 

Времетраене: 1.36 ч.