Един от най-великите и обичани шампиони в историята на тениса Андре Агаси бе приет в Залата на славата, близо 5 години след своето отказване от аристократичната игра.

Агаси, който триумфира на 8 пъти с титли от Големия Шлем, бе официално признат за един от най-големите играчи в спорта на церемония в Нюпорт, Роуд Айлънд.

Само преди месеци американецът призна, че на моменти е изпитвал омраза към тениса, а освен това е употребявал и наркотици. Дори и тези факти не успяха да го му попречат да бъде там, където му е мястото - при легендите в тениса.

"Заобичах тениса в края на кариерата си. Но причината за моите успехи, е че тенисът ме обичаше", призна развълнуваният Агаси, в присъствието на съпругата си Щефи Граф, която има изумителните 22 титли от Големия Шлем.

"Имах много голям късмет в живота си, искам да благодаря на тениса за всичко, което ми даде", допълни 41-годишният Агаси по време на церемонията.

Агаси печели своя първи турнир от Големия шлем през 1992 година, при това на Уимбълдън. Последният му триумф в турнирите от Шлема е през 2003, в Австралия.

В средата на 90-те години той пропада до 141-во място в света, за да се изстреля на върха.

Четирикратен шампион на Острелиън Оупън, двукратен шампион на Ю Ес Оупън, по един път печели Уимбълдън и Ролан Гарос.

Агаси е един от едва седемте големи шампиони, който печели турнири от Големия Шлем на четирите различни настилки. Агаси печели златен олимпийски медал, през Атланта 1996.

Дълго време славният американец бе №1 в историята по спечелени титли от Мастърс Сериите, където има 17 трофея.

Общо е бил №1 в света за 101 седмици, като на 6 пъти се е качвал на тенис-трона. През 2001 година се жени за Щефи Граф, с която имат две деца. Живеят в Лас Вегас.