Поставеният под номер 2 в основната схема Анди Мъри започна с измъчена победа участието си на международния тенис турнир на твърда настилка в Токио с общ награден фонд 1 214 500 долара.

След като триумфира преди няколко дни в Банкок, днес Мъри трябваше да положи всички усилия, за да не отпадне още на старта на надпреварата в японската столица и в крайна сметка стигна до трудна трисетова победа над Маркос Багдатис, в отделните части 7/6, 2/6, 6/4.

В първия сет двамата тенисисти си размениха по един пробив, а в последвалия тайбрек шотландецът показа по-здрава психика и се наложи след 7:4.

Във втората част обаче превъзходството бе изцяло на страната на Багдатис, който не само че успя да изравни резултата, но на старта на заключителния трети сет имаше комфортен аванс след ранен пробив.

Точно в този момент Мъри повиши значително нивото си на игра и не само че заличи пасива си, но след нов пробив в десетия гейм сложи точка на спора и се класира за осминафиналите, където ще срещне американеца Алекс Богомолов.

Статистиката от двубоя:

Мъри

Багдатис

55

1-ви сервис %

59

8

Асове

6

1

Двойни грешки

3

 108/210

Общо спечелени точки

 102/210

 3/9

Възможности за пробив

 4/8

 

Времетраене: 2.34 ч.