Най-добрата наша тенисистка Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на силния международен тенис турнир на твърда настилка в Москва с общ награден фонд 721 000 долара.

На старта на кампанията си в руската столица младата пловдивчанка престоя само половин час на корт номер 1 в тенис комплекса “Лужники”, за да отстрани Петра Мартич с 6/1 и отказване на хърватката поради контузия.

Българката започна ударно срещата като само за 15-ина минутки игра тя вече имаше повече от убедителен аванс от 4/0 и едва в петия гейм Мартич се опита да се противопостави на нашата състезателка.

Хърватката дори стигна до две възможности за пробив, но Цвети се справи по великолепен начин с критичната ситуация и задържа подаването си за 5/0.

Последва близо 10 минутна медицинска пауза, поискана от Мартич, след което тя спечели първия си гейм в срещата, но след като Цвети сервира безпроблемно за първия сет хърватката се отказа от по-нататъшното си участие.

Така, малко неочаквано и почти без игра, Цвети си осигури място във втория кръг на турнира, където ще очаква или Ализе Корне, или Светлана Кузнецова.

Статистиката от двубоя:

Пиронкова

Мартич

69

1-ви сервис %

41

2

Асове

0

3

Двойни грешки

2

 2/4

Възможности за пробив

 0/2

 29/43

Общо спечелени точки

 14/43

Времетраене: 0.30 ч.