Световната номер две Мария Шарапова коментира представянето си във втория кръг на турнира в Маями, в който рускинята победи Шахар Пеер от Израел с 4/6, 6/3, 6/3.

“Шахар е изключително сериозна опонентка. Обикновено на подобни турнири тя винаги е сред поставените тенисисти. В началото не играх по най-добрия начин. Не се движех  добре по корта и тя контролираше по-голяма част от разиграванията.”

“Сервисите ми в първия сет не вървяха и допуснах много грешки. За това в следващите две части се опитах да повиша нивото на играта си, да бъда по-последователна и да играя по-стабилно.”

“Мисля, че преломът настъпи във втория сет, когато при 0:40 успях да измъкна подаването си и поведох с 2:0. Тогава вече се почувствах по-уверена” – разказва Шарапова.

Следващият двубой на рускинята е срещу американката Слоан Стивънс, която в епична битка, продължила 2.36 ч., победи италианката Сара Ерани. Това ще е първи официален двубой между Шарапова и Стивънс.

Бившата номер едно Ким Клайсетрс пък се оплака от метрологичните условия, при които й се наложи да играе вчера. Въпреки това обаче белгийката също продължава напред в турнира в Маями.

“Беше много трудно да се изпълнява сервис при такива климатични условия – духаше силен вятър. Не мисля, че има състезатели, които през целия турнир могат да демонстрират добра игра във всеки мач.”

“Просто се налага да се бориш до край, да търсиш пътя към победата, дори и тогава, когато не показваш най-доброто от себе си. В психологически аспект за мен едно от основните ми затруднения, когато излизам на кортовете в Кей Бискейн е ветровитото време, но днес бях готова за това.” – разказва Клайстерс.

В следващия кръг противничка на двукратната победителка в турнира ще бъде нейната сънародничка Янина Викмайер, която пък с лекота преодоля представителката на Нова Зеландия Mарина Еракович с 2:0 сета.