Сръбският тенисист Янко Типсалевич разказа за конфликтната ситуация, която възникна след края на тежкия петсетов мач в четвъртфиналната фаза за Купа Дейвис срещу Радек Щепанек.

След 5 часа и 7 минути игра и два отразени мачбола Типсаревич успя да стигне до драматичната победа с 5/7, 6/4, 6/4, 4/6, 9/7 и така изравни резултатът между Чехия и Сърбия след първия състезателен ден в “О2 Арена” в Прага.

След края а мача, когато тенисистите по принцип се доближават до мрежата за традиционното ръкуване помежду си и със съдията, зрителите забелязват, че Типсаревич е необичайно ядосан. Капитанът на тима на Сърбия Богдан Обрадович безрезултатно се опитва да го успокои.

“След 5 часа и 10 минути игра вместо да ми подаде ръка Радек ми показа среден пръст и ми каза, че смърдя или нещо от сорта... това беше направо невероятно! Въобще не съм очаквал, че ще се сблъскам с подобна реакция. Това поведение не му прави чест, нищо повече” – разказа за инцидента сърбинът.

“Това беше най-тежкият ми двубой за Купа Дейвис. Искам да благодаря на своите съотборници за това, че вярваха в успеха ми и продължаваха да ме поддържат въпреки не дотам добрата ми игра. Изключително радостен съм, че затворих двубоя в моя полза, въпреки че днес съперникът ми имаше отлични шансове за победа.”

След края на мача обаче Щепанек отхвърли всички тези твърдения за предполагаемия конфликт между тенисистите.

“Ние просто както обикновено си стиснахме ръцете. Беше очевидно, че съперникът ми е доволен от края на срещата.” – заявява чехът.

“Възможно е Радек да е казал нещо на Янко, на аз бях твърде далече от тенисистите и не можех да ги чувам.” – заяви пък капитанът на чешкия отбор Ярослав Навратил.