Защитаващият титлата си Новак Джокович коментира снощната си победа над австралиеца Бернард Томич в мач от втория кръг на тенис турнира от сериите “Мастърс 1000” - “Роджърс къп”.

“Не играх лошо като се има в предвид, че това е първият ми мач за сезона на твърда настилка. Както се видя в началото на двубоя направихме четири продължителни гейма, в които аз се опитвах да намеря игровия си ритъм.”

“Тук условията на игра са коренно различни от тези в Лондон – различна настилка, различен отскок на топката, друг часови пояс, друг сезон – всичко това е коренно различно.”

“На мен ми харесва твърдата настилка. Това, както неведнъж съм казвал, е любимото ми покритие. В този първи двубой сервисът ми сработи добре, а това е много важно, за да успяваш в подобни срещи.” – споделя впечатленията си сърбинът.

Своето място в третия кръг на турнира в Торонто си осигури и носителят на златния медал от тазгодишната Олимпиада Анди Мъри. В своя първи мач от надпреварата на канадска земя британецът убедително надигра Флавио Чипола с 6/1, 6/3.

“След осем седмици игра на трева тук всичко е различно. Топката отскача доста по-високо, отколкото на Уимбълдън, предвижването по корта се осъществява по друг начин, така че към много неща трябва да се привиква.”

“Успях да направя само няколко тренировки, но все пак изиграх добър мач и стигнах до категорична победа.” Следващият двубой на британеца ще е с представителя на домакините Милош Раонич.

“Мачът с Раонич няма да е лесен. Той е изключително мотивиран, защото играе на родна земя. През последната година той се разви много и значително подобри играта си. В момента показва отличен тенис – сервира прекрасно и има много мощни удари.” – отбелязва британецът.

Носителят на олимпийския бронз Хуан Мартин Дел Потро пък сподели, че причина за ранното му отпадане от турнира в Торонто е прекомерната натовареност, която е имал през изминалите седмици.

“Пристигнах тук в понеделник вечерта и след малко повече от 24 часа трябваше да изиграя първия си мач. Не е никак лесно да се състезаваш след тежките сблъсъци от олимпийския турнир, но все пак се опитах. Сега имам нужда от малко време да си възстановя организма, ако искам да остана здрав.”

“Турнирът в Торонто е фантастичен. Искаше ми се да прекарам повече време тук и да изиграя повече мачове, но Радек игра по-добре от мен и заслужено спечели.” – признава си аржентинецът.