Първата ракета на България Цветана Пиронкова призна, че не е доволна от представянeто си през настоящия сезон. Както е известно, Цвети изпадна от Топ 100 на световната ранглиста за първи път от 2010 година насам, а днес се свлече с цели 19 места.

"Не съм доволна от сезона ми. В повечето турнири отпаднах в началната фаза. Все пак не съм и особено притеснeна, защото си давам сметка, че има и такива моменти в кариерата на всеки един спортист, в които нещата не се получават. Знам причините и работя върху тях, за да ги отстраня", сподели Пиронкова.

"При принцип имах добър сезон през 2012 година и бях пределно мотивирана. Определено очаквах по-добри резултати. В предсезонната подготовка никога не бях тренирала толкова. Гледам напред. Драми няма."

"Не съм много притеснена, че падам в ранглистата. И преди съм играла квалификации. Не виждам проблем. Такава е ситуацията в момента. Направих и някои добри турнири. Достигнах до четвъртфиналите в Хобърт и Хертогенбош. Стигнах напред и на Уимбълдън. Това не е за пренебрегване."

"Благодаря на организаторите, че отново ми гласуваха доверие в Турнира на Шампионките. Ще дам всичко от себе си, за да го оправдая. По всичко изглежда, че турнирът ще бъде по-силен от миналата година. Ще има четири състезателки от топ 20."

"Ще се опитам да остана спокойна и концентрирана върху собствената си игра. През миналия сезон организацията беше на много високо ниво и имаше страхотни отзиви от състезателките. Вярвам, че и сега ще бъде така."

"След турнира в София ще направя по-дълга почивка, за да осмисля ситуацията. След това ще реша къде да започна следващия сезон."

"Постижението на Григор е уникално. Той показа, че е на високо ниво и е равностоен на най-добрите. Вярвам, че тази титла е само първата от многото, които ще спечели. Пожелавам му да влезе в топ 20 до края на сезона и да използва инерцията, за да върви още по-нагоре през следващата година", каза още Цвети.