Роджър Федерер започна участието си на силния турнир в Индиън Уелс с победа над Пол-Анри Матийо от Франция с 6:2, 7:6(5).

Четирикратният шампион от надпреварата така успя да се класира за 3-ия кръг на турнира и да постигне седмата си победа над своя опонент, като по този начин запази 100-процентовия си актив срещу французина.

Мачът вървеше брилянтно за Федерер и той спечели доста лесно първия сет, а във втория сервираше за успеха в мача при 5:4, но тогава нещата за швейцареца се объркаха. Той допусна връщане на пробива, а при 5:6 дори изоставаше с 0:30 на свой сервис, но все пак се добра до тайбрека. Тайбрекът започна великолепно за Матийо, който стигна до аванс от 3:1 точки, но все пак Федерер обърна.

Следващият противник на швейцареца е Дмитрий Турсунов от Русия, който елиминира Хуан Монако със 7:6(4), 6:4.

Междувременно Анди Мъри записа юбилейна победа номер 300 в кариерата си на твърди кортове след труден успех над Лукаш Росол с 4:6, 6:3, 6:2. Играта на британеца бе на изключително ниско ниво и той изоставаше със сет и пробив във втория, но все пак намери сили да обърне коравия чех. В следващия кръг Мъри ще спори срещу друг чех - Иржи Весели.