Първата ракета на българския тенис Григор Димитров успя да се класира за 3-ия кръг на силния турнир от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло, след като постигна трудна победа над испанеца Алберт Рамос с 4:6, 6:3, 6:4.

Това бе вторият мач между двамата на ниво АТП, след като те се срещнаха  и през 2012 година в Бщаад, когато нашето момче стигна до успех. Победата е втора за Гришата над испанеца, който се води клей специалист и е 101-и в световната ранглиста.

Така хасковлията премина второто си испанско препятствие в надпреварата, след като в миналия кръг се разправи с Марсел Гранолерс.

Следващият противник на нашето момче отново ще бъде испанец. Гришата ще се срещне с Давид Ферер, който ще излезе в двубоя като фаворит.

Двамата са се срещнали общо 4 пъти, като испанецът води с 3:1 победи над българина. За последно те играха на финала в Стокхолм през миналата година, когато Григор победи Ферер и така спечели първата АТП титла в кариерата си. 
 



Мачът започна по кошмарен начин за българина и той бе пробит още в първия гейм на срещата. Испанецът стигна до шанса за пробив след мощен уинър, след което Гришо практически му подари гейма след двойна грешка.

До края на първия сет нашето момче не успя да стигне до нито една точка за връщане на пробива, а освен това и испанецът нямаше такива пред себе си.

Сетът се реши с един единствен пробив, като и двамата действаха много стабилно на корта. 

Испанецът не даваше никакви шансове на нашето момче да го затрудни и напълно заслужено поведе със сет аванс в резултата.

Вторият сет започна с доста по-добро представяне на Григор, след като нашето момче си взимаше с лекота подаванията, а испанецът имаше известни трудности при сервис геймовете си.

Пробивът стана факт при 2:1 гейма в полза на нашето момче, след като Димитров матира опонента си с фантастичен форхенд по правата. Испанецът пък като цяло изигра най-слабият си сервис гейм и направи непредизвикани грешки от форхенд.

Гришата затвърди пробива си и увеличи аванса си на 4:1 гейма, но имаше известни затруднения при своя сервис гейм.

До края на сета нямаше повече пробиви и в крайна сметка Гришо изравни сетовете.

Третият сет започна с изпуснат шанс за пробив от страна на нашето момче, след като Гришо прати форхенд на сантиметри в аут при сервис на испанеца, а в последствие Рамос обърна гейма си и го спечели.

Григор продължи да натиска испанеца и стигна до нови два шанса за пробив при следващия му сервис гейм, но испанецът успя да ги предотврати отново и си взе подаването, за да поведе с 2:1 при геймовете.

Нашето момче имаше проблеми при собствения си сервис гейм, но все пак успя да се справи и го спечели, за да изравни геймовете на 2:2.

В играта на противника, на Гришо, се забеляза доста солидна умора и Рамос трудно се движеше по корта. 

Димитров достигна до три точки за пробив в петия гейм на третия сет и успя да се възползва от първата си възможност и така поведе с пробив и 3:2.

Хасковлията имаше трудности при своя сервис гейм, но все пак успя да го спечели и да затвърди пробива си, за да поведе с 4:2. До края двамата си взимаха подаванията и в крайна сметка нашето момче стигна до успеха.