Бившият номер 1 в света Новак Джокович успя да победи Радек Щепанек във втория си мач от "Уимбълдън", постигайки успеха с 6:4, 6:3, 6:7(5), 7:6(5).

Както се и очакваше мачът на сърбина не бе никак лек и при повече късмет за чеха двубоят можеш да бъде пратен в пети сет.

Водачът в основната схема трябваше да даде всичко от себе си, за да пречупи намиращия се в прекрасна форма чех.

Първият сет започна равностойно, но противникът на Джоко стигна до два скрити сетбола при 4:4, но неговият опонент ги спаси и си взе подаването, а след това при 5:4 проби, при третия си шанс и поведе със сет.

Вторият сет се реши след един единствен пробив в шестия гейм, но в третата част Щепанек показа на какво е способен. И двамата пропиляха по две точки за пробив в нея и се стигна до тайбрек в който Ноле поведе с 5:2, но след това неговият противник направи пет поредни точки и намали сетовете.

Четвъртият сет също мина без пробиви и се стигна до тайбрек, като Джоко отново поведе с 5:2, както и в предишния сет, но резултатът бе изравнен на 5:5, след което обаче сърбинът стигна до минипробив и си взе своята точка, за да постигне успеха.

Следващият противник на сърбина е французина Жил Симон.