Първата ракета на българския тенис Цветана Пиронкова продължава да трупа разочарования, след като отпадна в първия кръг на турнира в Истанбул, Турция.

Българската състезателка отстъпи на швейцарката Щефани Фьогеле с 4:6, 5:7 в доста оспорван мач, като това е петият случай в последните шест турнира в който нашето момиче отпада в първия кръг.

Очаква се пловдивчанката да почива около месец след днешното и отпадане, като следващият турнир, на който тя е подала заявка, е надпреварата в Синсинати, която стартира на 11-и август.

Първият сет започна с пробив за пловдивчанката, който обаче веднага бе върнат. Цвети поведе обаче отново с пробив при 3:2 гейма, след което увеличи аванса си на 4:2 гейма в своя полза, след като затвърди пробива на нула.

От там обаче започнаха мъките за пловдивчанката и тя допусна четири поредни гейма, сред които и два пробива, за да загуби първия сет.

Вторият сет започна перфектно за Цвети - ранен пробив и затвърждаване, като по този начин българката поведе с 3:1 гейма, но пробивът бе върнат за 4:4 гейма, след което Пиронкова допусна втори пробив при 6:5 в полза на нейната противничка. Така тя загуби срещата.