Роджър Федерер успя да спечели силния "Мастърс" от сериите АТP 1000 в Синсинати, след като надви на финала испанеца Давид Ферер с 6:3, 1:6, 6:2. 

Това бе победа номер 16 за Маестрото срещу неговия противник, както и шеста титла на този турнир. Благодарение на нея Фед Експрес подобри собствения си рекорд.

Трофеят е общо 80-и за ветерана в тура и негов 22-и в "Мастърс" турнири. 

Първият сет започна абсолютно равностойно и без пробиви, но швейцарецът достигна до такъв в осмия гейм, за да поведе с 5:3 в резултата. 

Ферер направи двойна грешка в инфарктна ситуация и така подари гейма на неговия противник, след което испанецът имаше три точки за връщане на пробива и аванс от 40:0 при сервис на опонента, но Федерер ги отрази.

Испанецът стигна до още една точка за връщане на пробива при подаването на противника, но Маестрото отново бе точен и в крайна сметка си спечели сета.

Вторият сет започна колебливо за Ферер, тъй като се наложи да спасява четири точки за пробив в първия гейм от него, но все пак испанецът го спечели и след това направи страхотна серия от два пробива и общо пет гейма, за да поведе с 5:0 в резултата.

Той имаше два сетбола за трети пореден пробив с който можеше да оформи "геврек", но все пак Федерер взе гейма на частта.

В третия сет швейцарецът показа класата си и с пробив за 3:1 гейма, а след това и с още един за 6:2, стигна до крайния успех.

Трофеят в Синсинати сложи край и на серията, на Федерер, от болезнени загуби на финални мачове, след като Маестрото загуби финалите на Уимбълдън, както и на "Мастърсите" в Индиън Уелс, Монте Карло и Торонто.

Освен това този финал бе първият на турнири от сериите "Мастърс" от 1990 година насам в който спорят двама играчи над 30-годишна възраст.