Роджър Федерер остана изключително доволен от триумфа си на силния "Мастърс" в Синсинати, където на финала се разправи с испанеца Давид Ферер в трисетов мач. Това бе 16-ата победа на Маестрото срещу Ферер.

Той изрази задоволството си от представянето си и отбеляза, че много е харесал играта си от финалния мач, като добави, че може вече смело да гледа към Откритото първенство на САЩ.

"Изключително съм доволен от начина по който се развиха нещата за мен. Това бе труден финал, но като цяло изиграх един страхотен мач. Пробих в първия сет за 5:3, но Ферер имаше шансове да върне пробива. Аз обаче успях да се справя и бе от много важно значение, че си осигурих преднина със сет", заяви Маестрото след срещата.

"Давид ми беше много труден противник и във втория сет просто не успях да се справя с него. В третата ключова част пък успях да покажа добра игра. Сервирах много добре и ударите от основната линия ми се получаваха".

"Годината е страхотна за мен до момента, освен това е поредна добра година в Синсинати. Наистина обичам този турнир. Сега просто се нуждая от малко почивка, за да бъда напълно готов за Ню Йорк. Едва след мача с Ферер осъзнах, че не съм губил нито веднъж срещу него и имам само победи. По време на срещата изобщо не мислех за това. Нормално е Откритото първенство на САЩ да ми е най-краткосрочната цел, тъй като има едва една седмица до неговото начало", каза той.