Шампионът от откритото първенство по тенис на САЩ от миналата година Рафаел Надал няма да може да защитава титлата си поради контузия.

"Много съжалявам да обявя, че няма да мога да играя на тазгодишния Ю Ес Оупън, турнир, в който стигнах до три поредни финала в последните ми няколко участия", написа Надал във фейсбук страницата си.

"Сигурен съм, че разбирате, че това е много труден момент за мен, тъй като това е турнир, който аз обичам и където имам страхотни спомени от феновете, нощните мачове и толкова много неща".

"Няма какво да направя, освен да приема, че няма да мога да се състезавам тази година и както винаги, да работя здраво, за да мога да се състезавам отново на най-високо ниво, когато се завърна".

Испанецът, който играе с лява ръка, получи контузия на дясната ръка по време на тренировки миналия месец. Заради това той пропусна Роджърс Къп в Торонто и мастърса в Синсинати миналата седмица.

Това ще е вторият случай в последните три години, в които Надал ще пропусне турнира в САЩ. През 2012 година той отсъства заради контузия в коляното, която го извади още от Олимпиадата в Лондон и откритото първенство на Австралия през 2013.