Световната номер 1 в женския тенис Серина Уилямс успя да триумфира на силния турнир в Синсинати, след като надви на финала Ана Иванович с 6:4, 6:1.

Доста е интересно е да се отбележи, че към днешна дата американката е много далече от най-добрата си форма, но въпреки това тя за пореден път показа своята непримиримост.

При предишните пет участия на този турнир американката не успяваше да спечели трофея, но днес чакането приключи и тя ознаменува силната си игра на финалния мач с успех.

Първият сет започна по-силно за Иванович, която проби още в началото и достигна до 2:0 гейма аванс, след което запази преднината си от два гейма и при 3:1.

Уилямс обаче се окопити и постепенно намери играта си, за да обърне резултата в геймовете за 4:3, а след това принуди Иванович да сервира за оставане в сета при 5:4 в нейна полза.

Сръбкинята обаче показа много слабо представяне при собственото си подаване, след като с двойна грешка подари на противничката си сетбол, а след това и подари и самия сет след още една двойна грешка.

Във втория сет всичко бе ясно. Американката успя да се възползва от психологическото си предимство и довърши неуверената сръбкиня след два пробива за 3:1 и 5:1 гейма.

Това е 62-ата титла на Серина в тура.