Сесил Каратанчева прекрати контракта си с Казахстан и иска отново да се състезава за България. Това призна самата тя заедно с баща си Радослав пред TV7.

Както е известно, българката предпочете да играе за Казахстан през 2009 година срещу 65 000 долара на сезон.

През 2005 година Сесил достигна до сензационен 1/4-финал на Ролан Гарос, като в третия кръг победи бившата №1 в света Винъс Уилямс. Малко след това обаче Каратанчева бе спипана с допинг и получи наказание за две години.

"Да, прекратих договора си с Казахстан. Искам да уточня, че всичко зависи от мен. Тук, в нашата федерация, не знаят, това е изключително мое решение, от медиите ще разберат", каза Сесил.

"Моето решение да се върна за България не включва по никакъв начин федерацията по тенис. Искам да се върна и да играя за България, защото дадох пет години от себе си и мисля да се върна вкъщи."

"Вече съм обратно в големия тенис, искам пак да играя за България. Имам огромната подготовка и оптимизъм, че ще мога да представлявам добре България."

"Аз бях просто един тийнейджър, на когото животът му бе под светлината на прожекторите. Всичко бе публикувано, коментирано. Хората дадоха прекалено много гласност на нещата."

"Всичко в този живот го приех и си заминава. Ако коментираме някакви случки, ще седя и ще цикля на едно ниво. Искам да се развивам напред като човек и състезател. Щастлива съм в личен план, видях и двете страни на монетата. Бяхме и горе, и долу, и по средата."

"Надяваме се нещата с Казахстан да бъдат уточнени без да има претенции от двете страни. Грехота ще е, ако кажем, че сме зле финансово. Стабилни сме си, много добре се справяме. Целта на връщането не е ПР, а справедливост и успех. Да има справедливост за неща, които толкова години не са честни", добави Радослав Каратанчев.