Григор Димитров изненадващо бе победен от Жулиен Бенето с 2:0 (7:5, 6:3) сета във втория кръг в турнира от сериите мастърс в Шанхай.

Французинът изигра почти безгрешен мач, като имаше леки колебания само в началото му. Григор от своя страна бе много колеблив, като особено вторият му сервис бе под всякаква критика.

Това бе втора поредна победа на 32-годишния французин срещу нашето момче. Той го победи и през 2013-та година на Аустрелиан Оупън. Преди това Гришо имаше две победи в първите им два мача.



Първият сет започна добре за Григор, който поведе с 3-1 гейма. Той спечели макар и трудно първото си подаване, след което французинът изравни. Последва лесен сервис на Григор, а  при подаването на Бенето нашият тенисист стигна до точка за пробив, която бе реализирана.

След това обаче нещата се обърнаха и французинът взе инициативата. Той веднага върна пробива, като бе подпомогнат от двойна грешка на българина. За отбелязване бе и изключително слабият втори сервис на Димитров, като в един момент той стигна 0-7 спечелени точки от втория си сервис.

При 4:4 се стигна до 0:40 и цели три точки за пробив за Бенето. Все пак Гришо се стегна и с цели две спечелени точки от втори сервис си взе подаването.

При 5-5 обаче се стигна до втори пробив за французина. Григор поведе с 30-0, но допусна 4 поредни точки на съперника и загуби гейма. След това Бенето бе безапелационен при подаването си и го спечели на нула, записвайки и ас.

Вторият сет продължи да бъде лош за Димитров и той допусна мигновен пробив - след ужасно лош първи сервис се стигна до 0:40, а при втората точка за пробив Гришо допусна двойна грешка и загуби гейма си.

Бенето затвърди преднината си макар и трудно, стигайки до равенство 40-40 при своето подаване. Последва труден сервис и за Димитров, който допусна брейкпойнт, но все пак намали на 1:2.

В следващите подавания двамата лесно взеха сервисите си и резултатът стана 5:3 за Бенето.

При сервиса на Григор обаче той отново бе колеблив и на два пъти допусна да се стигне до мачбол, вторият от които бе реализиран от Бенето.