Сериозни размествания настъпиха в челната десетка на световния мъжки тенис. Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуба позиция и вече се намира под №11.

Хасковлията не само не успя да защити титлата си в Акапулко, но отпадна безславно още във втори кръг от средняка Райън Харисън. Това се отрази на показателите му за световната ранглиста и в момента Гришата има в актива си 3055 точки.

С почти 400 пункта повече има десетият в света Марин Чилич. Давид Ферер и Томаш Бердих смениха местата си, тъй като осмият в света испанец триумфира в Акапулко, наследявайки Димитров на трона.

Новак Джокович продължава да оглавява АТР ранглистата с актив от 13 165 точки, следван от Роджър Федерер с 9205 точки.

Рафаел Надал се завърна в челната тройка, след като изравни рекорда на Гийермо Вилас от 46 титли на клей, благодарение на успеха си с Буенос Айрес. Матадора вече има 5675 точки.

"Самураят" Кей Нишикори (5415 точки) пък направи своя дебют в Топ 4, а с две места се срина петият в ранглистата Анди Мъри. Шотландецът има 5370 точки. На шесто и седмо място си остават съответно Милош Раонич (4980 точки) и Стан Вавринка (4595 точки).