Третият сблъсък на Григор Димитров с Фабио Фонини този път завърши кошмарно за българина и той отпадна от италианеца след 6:7(9), 6:4, 0:6 във втория кръг на турнира в Рим.

Нашето момче два пъти пречупи италианеца през последните седмици, но неговият опонент обяви преди мача днес, че знае как да се справи с българина и колкото и неприятно да звучи за нас, той го направи за смях в третия сет и не му даде дори и гейм.

Мотивацията на Фонини обаче бе повече от голяма, тъй като този път той играеше пред родна публика в Италия.

В следващия кръг ексцентричният италианец ще излезе срещу чеха Томаш Бердих. 

Със сигурност обаче ранното отпадане ще се отрази на българина в ранглистата, тъй като той имаше да защитава точки от 1/2-финал през миналия сезон.


Първият сет започна равностойно и двамата си взимаха подаванията, но италианецът достигна до пробив аванс за 3:2 в петия гейм.

Във въпросния гейм Гришата пропиля два геймбола и с пресилен форхенд даде възможност на неговия опонент да го пробие, а Фонини от своя страна с много прецизна къса топка достигна до пробив аванс.

След това го затвърди и увеличи преднината си на 4:2 при геймовете, но нашето момче съумя да върне пробива в осмия гейм и да изравни резултата на 4:4.

Гришата имаше цели четири точки за пробив, но успя да реализира последната и то след двойна грешка на италианеца.

До края на сета двамата си взимаха подаванията и в крайна сметка се стигна до тайбрек.

В него Фонини имаше два сетбола при 6:4, но Григор успя да ги спаси и след това българинът пред себе си имаше три сетбола при които един бе на негов сервис.

Не успя обаче да реализира нито един и така опонентът му достигна до сетбол при 10:9 точки и след минипробив го реализира.

Вторият сет започна равностойно, но Димитров съумя да достигне до пробив в петия гейм при четвъртия си шанс.

Фонини обаче веднага върна пробива, след като направи изумителен бекхенд по късия диагонал.

Нашето момче не се предаде и проби за 5:4 и стигна до там да сервира за сета. Фонини обаче поведе с 0:40 и имаше три шанса да върне пробива, но точно в най-подходящият момент сервисът дойде на помощ на Гришата и той с пет лесни поредни точки взе сета.

Tретият сет започна кошмарно за Гришата и в първия си гейм от него той имаше предимство от 40:0, но след безумни грешки си сдаде гейма и така противникът му поведе с пробив и 2:0 в геймовете.

Фонини си затвърди пробива, а след това достигна и до нов пробив. Италианецът с невероятен лоб достигна до два шанса да пробие, а с прецизен сервис Гришата спаси първия.

При втория шанс обаче българинът направи безумна грешка и при опит за смач прати топката в мрежата си и така авансът на неговия противник стана 4:0.

С гейм на нула преднината на италианеца стана още по-смазваща - 5:0. След това грохналият Григор сдаде за трети път сервис гейма си в третия сет и така "изяде" геврек.