Голяма победа постигна ракета №1 на България Григор Димитров, след като елиминира хърватина Марин Чилич със 7:6(3), 7:6(2) на турнира от сериите "Мастърс в Париж".

Хасковлията най-накрая изигра много силен мач, успя да отрази цели 10 възможности за пробив и в крайна сметка изхвърли шампиона на US Open от 2014 година от надпреварата след два тайбрека.

В следващата фаза Григор отново ще има тежка задача – поставеният под №8 в основната схема испанец Давид Ферер.


24-годишният хасковлия пласира 14 аса. В двубоя нямаше нито един пробив, но Димитров успя да спечели убедително двата тайбрека.

В тайбрека на първия сет Димитров поведе с 5:1, за да поведе в резултата, а във втория сет взе аванс с 4:1 и затвори мача със 7:2 точки.

Чилич имаше 10 възможности за пробив в срещата, но не успя да реализира нито една. За Димитров това е първи успех над Чилич от два мача. 

Българинът си осигури 42600 евро и 90 точки за световната ранглиста, в която заема 29-а позиция.

В третия кръг Димитров ще се изправи срещу поставения под номер 8 в схемата и шампион от 2012 година Давид Ферер (Испания).

33-годишният испанец е номер 8 в световната ранглиста. Той има спечелени 26 титли в кариерата си, от които пет през тази година, и е заработил над 27,6 милиона долара от наградни фондове като професионалист.

Ферер е спечелил четири от общо пет мача срещу Димитров. За последно двамата се срещнаха на турнира "Мастърс" в Монте Карло през 2014 година, когато Ферер победи с 6:4, 6:2.