Григор Димитров се класира за третия кръг на Australian Open, след като надви аржентинския анонимник Марко Трунгелити, който е номер 210 в световната ранглиста, с 6:3, 4:6, 6:2, 7:5.

Така нашето момче за пореден път демонстрира, че се намира в добра форма през тази година, макар да имаше проблеми срещу своя противник, след като дори загуби сет.

С класирането си за третия кръг на турнира българинът ще се изправи срещу своя идол от детството Роджър Федерер, който от своя страна се справи без никакви проблеми с украинеца Александър Долгополов и го победи след 6:3, 7:5, 6:1.

Двамата се срещнаха на турнира в Бризбън преди броени дни, когато швейцарецът стигна до успеха трудно след 6:4, 6:7(4), 6:4. Това бе техен четвърти мач и четвърта победа за Маестрото. Двамата обаче за пръв път ще се изправят един срещу друг в турнир от "Големия шлем". 

Мачът на Гришо срещу Трунгелити започна доста добре за българина и той проби още във втория гейм на първия сет, а след това си взе подаването, за да поведе с 3:0 при геймовете.

В деветия гейм гаучосът имаше възможност да върне пробива, но нашето момче не се пропука и си взе най-важният сервис гейм, за да поведе със сет аванс.

Във втория сет обаче нещата бяха наобратно - Трунгелити проби във втория гейм и поведе след това с 3:0 гейма, след затвърждаване на пробива си.

Григор върна пробива и съумя да изравни на 3:3 геймовете, но в единадесетия гейм бе пробит от четвъртия опит и така сетовете бяха изравнени.

Това ядоса Гришо, който разпердуши своя противник в третия сет и след два пробива в първия и петия гейм го взе убедително.

Четвъртият сет обаче бе като цяло равностоен. Григор достигна до 0:40 и три шанса за пробив в петия гейм, но не се възползва. Все пак обаче той проби за 6:5, а след това си взе подаването, за да спечели и мача.