Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на АТР 250 турнира на твърди кортове в Делрей Бийч.

Това стана факт, след като българинът постигна изключително трудна победа с 2:1 сета над Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина), в отделните части 4:6, 6:4, 6:3 след близо два часа игра на централния корт, съобщава tennis24.bg.

Началото на двубоя по никакъв начин не вещаеше подобна драматична развръзка. Димитров стартира силно и поведе с 4:1 гейма, като дори имаше точки за нов пробив и преднина 5:1.

Вместо това обаче Джумхур успя да вземе подаването си и влезе в страхотна серия, с която взе първия сет и поведе с пробив във втория. 

В последствие босненецът имаше аванс 6:4, 3:1, но Григор успя да стабилизира играта си и да навакса изоставането за 3:3, след което да измъкне сета с 6:4.

В решаващата трета част Димитров отново бе изоставащ – 1:3, но записа серия от 5 последователни гейма, с които си гарантира успеха. 

Благодарение на победата Григор Димитров достигна до трети четвъртфинал от началото на сезона. Следващият съперник пред българина ще бъде Адриан Манарино (Франция). Двубоят между двамата ще бъде в петък.