Първата ракета на българския тенис при жените Цветана Пиронкова смаза американката Слоън Стивънс с 6:2, 6:1 и така се класира за 1/8-финалите на "Ролан Гарос".

Преди мача нашето момиче бе тотална аутсайдерка срещу младата американка, но демонстрира феноменален тенис и не и даде абсолютно никакви шансове да блесне като изключим първите два гейма в мача.

Срещата между двата продължи едва 44 минути, а българката игра на изключително високо ниво.

Преди този мач тя имаше три загуби срещу същата съперничка.

Не може да не се отбележи, че подобно класиране напред в турнира е рекордно за нашето момиче, което бе стигало само до третия кръг до момента.

Следващата противничка на българката е полякинята Агнешка Радванска, която води с 9-2 в преките сблъсъци между двете. С представянето си досега Пиронкова си осигури 240 точки за световната ранглиста.

Началото на мача не бе добро за Цвети и тя бе пробита още в първия гейм, а освен това Стивънс след това си взе подаването и удвои аванса си на 2:0 гейма.

До края на сета обаче Цветана намери себе си и спечели шест поредни гейма, три от които след пробиви, като за това нещо допринесоха и многото грешки на американката.

Вторият сет започна много силно за нашето момиче и пробивът дойде в четвъртия гейм, като по този начин пловдивчанката достигна до аванс от 3:1 в геймовете, а след това успя да затвърди пробива.

В шестия гейм достигна до втори пробив, а след това затвърди и него, за да размаже американката.