Григор Димитров изпусна нелепо Марин Чилич и класиране на финала в Синсинати, САЩ.

Българинът загуби от хърватина след 6-4, 3-6, 5-7 по доста нелеп начин и пропусна златен шанс да постигне най-големия успех в кариерата си - финал на турнир от сериите 1000 на АТП.

Хасковлията водеше на два пъти с пробив в третия сет, но в крайна сметка веднага след това последва рибрейк от страна на неговия противник. 

Той се пропука в гейм номер 11 в третия сет при който имаше аванс от 30-0 при свой сервис, но след това не успя д спечели и точка.

Марин Чилич ще спори за трофея срещу Анди Мъри само след няколко часа.

Това е втора поредна загуба на Гришо от хърватина, след като Чилич го елиминира и на Олимпиадата.


Първият сет започна на изключително ниво и двамата демонстрираха страхотни тенис аргументи при първите геймове.

Нашето момче се възпозва от спад в играта на хърватина и стигна до решителен пробив в тилдановия гейм. 

Хасковлията започна със спиращ дъха минаващ удар от бекхенд, а след това неговият противник допусна две непредизвикани грешки и това донесе две точки за пробив, за Димитров.

В следващото разиграване нашенецът накара хърватинът да сгреши и така стигна до решителен пробив, който след това затвърди без никакви проблеми.

Димитров си взе и най-важния гейм - за затварянето на сета, и така поведе в резултата при сетовете.

Вторият сет обаче започна трудно за нашето момче и във втория гейм Гришо трябваше да спасява две точки за пробив. 

За съжаление на Гришо обаче той бе пробит в шестия гейм, в който допусна две двойни грешки, а след това хърватинът без проблем си затвърди пробива и в крайна сметка не сгреши до края, за да прати мача в трети решителен сет.

Третата част започна отлично за Гришо и българинът достигна до пробив във втория гейм и аванс от 2-0 в геймовете.

След прекрасен блок-ретур от бекхенд той достигна до два шанса да пробие и след остър и подсечен бекхенд реализира още първия си шанс за пробив.

За съжаление пробивът веднага бе върнат в следващия гейм, в който Гришо пропиля цели пет шанса да си вземе подаването.

В шестия гейм Гришо достигна достигна до 0-30 при сервис на Чилич и дори съдията отсвири следващата топка в аут, но хърватинът обжалва успешно и точката трябваше да се преиграе.

След това Марин направи двойна грешка и Григор достигна до три  шанса да пробив. Хърватинът направи още една грешка и така българинът достигна до аванс от 4-2 гейма.

За съжаление Чилич върна отново пробива след това изравни геймовете на 4-4.

Българинът се пропука в гейм номер 11, след като от 30-0 в своя полза загуби четири поредни точки и в крайна сметка си сдаде подаването. След това неговият противник си взе гейма и така спечели.