Лошото момче на тениса Ник Кириос отнесе 8 седмици наказание от АТП заради поредни си изцепки на корта. 

Австралиецът, който е известен с невъздържания си нрав, няма да има право да участва на турнири през следващите 2 месеца, а освен това е глобен и с 25 000 долара. Така той на практика пропуска остатъка от сезона и ще се върне едва през 2017-а. 

Причината за сериозната санкция отново е поведението на Кириос, този път от миналата седмица на Мастърса в Шанхай, където загуби с 3-6 и 1-6 от Миша Зверев. 

21-годишният тенисист определено изглеждаше незаинтересован от случващото се на корта, като на няколко пъти изпълни сервиси просто прехвърляйки топката над мрежата. Освен това се насочваше към стола за почивка преди началния удар на съперника да е докоснал земята. 

Заради поведението си още тогава той бе глобен с 10 000 долара, като в официално изявление се извини и обяви, че ще използва времето си, за да се подобри на корта и извън него. 

„Няма оправдание за поведението ми и аз искам да се извиня на феновете в Шанхай и по целия свят, както и на организаторите. Разочарован съм, но приемам решението. Искрено съжалявам за случилото се и очаквам да се върна през 2017-а“ каза той. 

Санкцията обаче може да бъде намалена на 3 седмици, ако Кириос приеме да ползва помощта на спортен психолог, за да се справи с проблемите. Засега не е ясно дали това ще се случи.