Ник Кириос явно сериозно обмисля бъдещето си, след като сега е отказал участие в турнира в Ротердам догодина, за да играе баскетбол. 

Своенравният и темпераментен австралиец, който е със спрени права от АТП заради изцепките си в Шанхай миналата седмица, ще стане част от звездния уикенд в НБА през февруари. 

Той ще се пусне в Мача на Знаменитостите, който ще се състои ден преди двубоя на суперзвездите и обикновено събира хора от шоубизнеса, който правят доста добро шоу за феновете. 

„Кириос предпочете страстта си пред професията. Това се случва, когато някой е отегчен от тениса. Явно има нужда от промяна и ние се съгласихме да прекратим договора му“ коментира лаконично директорът на надпреварата в Ротердам и бивш шампион на „Уимбълдън“ Рихард Крайчек. 

На мястото на 14-ия в света ще участва Стан Вавринка, а както е известно санкцията на австралиеца може да бъде намалена на 3 седмици, ако той приеме да се срещне със спортен психолог, което обаче е малко вероятно да се случи. 

Кириос е бил юношески баскетболен национал на Кенгурата и през 2015-а призна, че предпочита играта с оранжевата топка пред тениса. 

Звездният уикенд в НБА ще се състои между 17-и и 19-и февруари 2017-а в Ню Орлийнс. Първоначално домакинството бе за Шарлът, но заради дискриминационни закони в Северна Каролина, градът го загуби.