Най-добрият български тенисист Григор Димитров говори пред шведските медии преди да започне участието си на турнира в Стокхолм, който спечели през 2013г. Той коментира отношението си и очакванията си към въпросния турнир, както и съвместната работа с новия си треньор Дани Валверду и представянето си през сезона, информира БГНЕС.

"Този турнир е много специален за мен. Тук спечелих първата си титла. Развълнуван съм, защото се намираме в последните седмици на сезона и ще мога да проверя в какво състояние съм физически и психически. Щастлив съм всеки път, когато се връщам в Стокхолм. Веднъж прекарах целия декември в града и наистина е много тъмно, но бързо свиквам с всякакви условия$.

$Винаги очаквам да играя добре на този турнир. Гледам напред към първия си двубой и се надявам всичко да мине успешно. В този момент не мога да се поставя в позицията да бъда фаворит тук. Може да съм втори в схемата, но тук има и няколко момчета, които наистина играят страхотно в момента като Дел Потро. Аз обаче харесвам шансовете си$.

$В последните седмици записах няколко победи над добри тенисисти”, сподели мнението си за състезанието в щведската столица българинът. "Валверду е добре познато име. Работи с Товаш Бердих, беше дълго време и с Анди Мъри. Дани е супер опитен в своята сфера, разбира тениса много добре, което помага много. Вълнувам се от нашата работа.

Отскоро сме заедно, предстои ни още много път да извървим. Постигнах няколко добри резултата, нивото ми се подобри и нашата цел сега е да поддържам високо ниво. Надявам се да бъда здрав и да продължавам да подобрявам играта си", продължи той.

"Преди сезона просто исках да играя. Не си възлагах големи цели, защото не играех добре. Не се чувствах добре на корта, записах няколко загуби и това се отрази на мястото ми в ранглистата. Въобще не предполагах, че до края на сезона ще успея да се върна в топ 20. Но с няколко добри резултата и с идването на Дани, нещата изцяло се промениха", завърши Димитров.

Григор ще изиграе първия си мач в Стокхолм утре срещу 234-ия в света квалификант Юрген Зоп, победил Бенямин Бекер с 6:3, 6:4.