Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за трети път в кариерата си за четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като се наложи с 6:3, 6:2, 6:4 над французина Ришар Гаске. Двубоят започна в необичайно късен час - 23:58 местно време, но това не затрудни по никакъв начин българина.

Още в началото на мача Гаске реализира пробив за 2:1, но №15 в схемата Димитров веднага го върна, печелейки подаването на 18-ия в основната схема. Двамата продължиха да печелят геймовете, в които сервираха, до 4:3 в полза на Димитров. Тогава българинът направи пробив на нула и няколко минути по-късно затвори сета.

Във втората част Димитров стартира мощно и направи пробив още в първия гейм. Българинът продължи да играе вдъхновено, като в четвъртия гейм спаси точка за пробив. Това явно пречупи Гаске, който допусна нов пробив в седмия гейм и след 6:2 Григор поведе с 2:0 сета.

Последната трета част започна по подобие на втората - с пробив на Димитров. Това се оказа достатъчно за него, за да спечели в три сета срещата, тъй като Гаске не намери начин да отговори на това предизвикателство.

В 1/8-финалите съперник на Димитров ще бъде узбекът Денис Истомин, който във втория кръг в четвъртък поднесе най-голямата изненада в турнира до този момент, побеждавайки шесткратния първенец в Мелбърн Новак Джокович.