Григор Димитров се класира за втори път след 2014 година за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис след успех над участващия с "уайлд кард" Денис Истомин (Узбекистан) с 2:6, 7:6(2), 6:2, 6:1.

Натурализираният руснак, 117-и в световната ранглиста в момента, започна убедително, но в края на втория сет получи травма, което лимитира възможностите му за движение по корта и хасковлията без особени затруднения стигна до обрат.

"Денис игра великолепно в турнира, победи Новак Джокович. Знаех, че ще излезе на корта и ще търси риска още от първата точка. Той игра отлично в първия сет, не можех да направя много повече, за да му се противопоставя. Аз обаче останах спокоен, концентрирах се върху себе си, защото знаех, че мога да спечеля. Просто трябваше да намеря пътя за това. Повратният момент беше тайбрека във втория сет.

"В третия и в четвъртия сет повиших още нивото си на игра. Бях агресивен, накарах го да се движи, използвах добре всяка възможност. Доволен съм от победата", коментира Димитров.

На четвъртфиналите 25-годишният хасковлия ще се изправи срещу Давид Гофен (Белгия).